Luottamusrekisteri

Luottamusrekisteriä tarvitaan varmistamaan, että asioitaessa kaikki osapuolet voivat luottaa toistensa identiteetteihin. Esimerkiksi kun käyttäjä esittää digitaalisen todisteen, vastaanottava osapuoli voi tarkastaa luottamusrekisteristä, että todisteen myöntäneellä organisaatiolla on oikeus kyseisen todisteen myöntämiseen.

Findynet tarjoaa luottamusrekisterin, joka mahdollistaa luottamusekosysteemin toimijoille tavan tarkastaa, kuka todisteen on myöntänyt ja onko tämä luotettu todisteen myöntäjä.

Myöntäjän oikeuksien tarkastaminen on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa ainoastaan määrätyillä tahoilla on oikeus myöntää tiettyjä todisteita, kuten terveydenhuollossa, pankkitoiminnassa tai viranomaistoiminnassa.

Muissakin tilanteissa luottamusrekisteri auttaa varmistamaan, että todisteen on myöntänyt oikea, luottamusekosysteemiin kuuluva organisaatio eikä todistetta ole väärennetty.

Kuinka luottamusrekisteriä käytetään?

Rekisteröinti: Tiettyyn luottamusekosysteemiin kuuluvat organisaatiot rekisteröidään kyseisen ekosysteemin luottamusrekisteriin. Tällöin niiden tiedot ja oikeus myöntää tiettyjä digitaalisia todisteita tallennetaan rekisteriin. Luottamusrekisteriä ylläpitää esimerkiksi valvova viranomainen tai muu luottamuusekosysteemin valtuuttama taho.

Todisteen varmennus: Kun käyttäjä esittää digitaalisen todisteen, vastaanottava osapuoli voi käyttää luottamusrekisteriä varmistaakseen, että todisteen myöntäjä todella on se, joka väittää olevansa, ja että sillä on oikeus myöntää kyseinen digitaalinen todiste. Tämä tehdään tarkistamalla myöntäjän tiedot luottamusrekisteristä.

Päivitykset ja ylläpito: Luottamusrekisteriä ylläpidetään jatkuvasti, jotta se pysyy ajan tasalla. Organisaatioiden tiedot voivat muuttua, ja uusia organisaatioita voidaan lisätä rekisteriin.

Luottamusrekisterin avulla voidaan siis rakentaa ja ylläpitää ekosysteemiä, jossa kaikki toimijat voivat olla varmoja toistensa identiteetistä ja myönnettyjen todisteiden oikeellisuudesta. Tämä lisää asioinnin luottamusta ja tekee siitä turvallista.

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme mielellämme lisää luottamusrekisteristämme, sen hyödyistä liiketoiminnalle ja teknisestä toiminnasta. Varaa aika keskusteluun kuullaksesi lisää tarjoamastamme ratkaisusta.

Varaa aika keskusteluun