Todisteagentti

Digitaalisiin todisteisiin ja asiointiin tarvittava tieto on jo suurilta osin digitaalisessa muodossa eri organisaatioiden järjestelmissä. Jotta näitä tietoja voidaan myöntää ja vastaanottaa digitaalisina todisteina, tarvitaan ohjelmisto, joka huolehtii esimerkiksi todisteisiin kytketyistä tunnisteista ja niiden avainten hallinnasta, digitaalisten allekirjoitusten luomisesta ja tarkastamisesta sekä kommunikaatiosta käyttäjien lompakkosovellusten kanssa.

 

Todisteagentti muodostaa ja vastaanottaa digitaalisia todisteita

Todisteagentti on ohjelmisto, joka mahdollistaa digitaalisten todisteiden myöntämisen ja vastaanottamisen käyttäjien digitaalisten lompakoiden ja organisaation järjestelmien välillä.

Organisaatioiden todisteagentit ja käyttäjien digitaaliset lompakot kommunikoivat keskenään, mahdollistaen todisteiden turvallisen siirron ja tarkastamisen.

Todisteagentti huolehtii esimerkiksi todisteisiin kytketyistä tunnisteista ja niiden avainten hallinnasta, digitaalisten allekirjoitusten luomisesta ja tarkastamisesta sekä kommunikaatiosta käyttäjien lompakkosovellusten kanssa.

 

  • Todisteiden myöntäjille

    Todisteagentti paketoi ja allekirjoittaa määrittelemäsi sisällön digitaaliseksi todisteeksi ja välittää sen käyttäjän lompakkoon. Todisteelle voidaan asettaa voimassaoloaika.

    Todisteagentti voi myös tehdä merkinnän voimassaolorekisteriin, jos esimerkiksi myönnetty lupa tai muu todiste on tarpeen perua.

  • Todisteiden vastaanottajille

    Todisteagentti pyytää käyttäjältä haluamaasi todistetta tai tarvittaessa haluamiasi tietoja eri todisteista. Todisteagentti vastaanottaa tiedot, tarkastaa niiden oikeellisuuden ja muuttumattomuuden todisteen allekirjoituksen perusteella. Todisteagentti voi myös tarkastaa luottamusrekisteristä, että allekirjoitus on luotetun tahon tekemä sekä voimassaolorekisteristä, että todisteen tietoihin voi yhä luottaa.