Findynet Osuuskunnan uutiskirje – lokakuu 2023

Findynet Osuuskunta järjesti syksyn aikana yhdeksän SSI-ratkaisujen demotilaisuutta

Findynet järjesti kesällä itsehallitun identiteetin (SSI) ratkaisujen tietopyynnön, jossa haettiin tietoa organisaatioiden käyttöön soveltuvista ratkaisuista. Järjestimme elo- ja syyskuussa yhdeksän esittelytilaisuutta, joissa tietopyyntöömme vastanneet toimittajat esittelivät ratkaisujaan kuvaamiemme käyttötapausten kautta. Demoissa käsiteltiin palveluntarjoajien yrityksille tarjoamia ratkaisuja vahvistettavien todisteiden myöntämiseen, hallinnointiin ja vahvistamiseen. Demojen ja niitä edeltäneen tietopyynnön avulla Findynet voi tukea pilotteihin ja ekosysteemeihin osallistuvien tahojen teknologiavalintoja. Tarvittaessa Findynet voi myös itse tarjota palveluna digitaalista lompakkoa sekä vahvistettujen todisteiden myöntämiseen ja todentamiseen soveltuvia agentteja.
Tilaisuudet tallennettiin. Findynetin kokeiluhankkeisiin osallistumisesta kiinnostuneet toimijat voivat tiedustella linkkiä tallenteisiin Findynet Osuuskunnan teknologiajohtaja Samuel Rinnetmäeltä.
Demoja oli seuraamassa aktiivinen ja lukuisa joukko osallistujia. Kiitoksia kaikille osallistuneille!

Findynetin Teknologiafoorumi järjestetään joka kolmas torstai

Findynetin teknologiafoorumissa käsitellään ajankohtaisia digitaalisen identiteetin aiheita teknologian näkökulmasta. 21.9 järjestetyssä teknologiafoorumissa esiteltiin Findynetin teknologiatyöryhmän tehtäviä loppuvuoden osalta, sekä edistämiämme kokeiluhankkeita. Seuraavan 12.10 järjestetetyn teknologiafoorumin aiheena oli muun muassa SSI-ratkaisujen demojen yhteenveto ja tilannekatsaus.

Teknologiafoorumin toistuvan tapahtuman kalenterivaraus ja aineistot löytyvät osoitteesta findy.fi/teknologiafoorumi/

Findynet Osuuskunnan syksyn Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumit käynnistyivät

Järjestimme syksyn ensimmäisen Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumin 27.9. Foorumissa esiteltiin turvallisen asiointikanavan konseptia sekä kerrottiin, millä tavoin Findynetin kokeiluhankkeita edistetään. Tilaisuuden tallenne löytyy YouTubesta.

Seuraava Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumi järjestetään torstaina 26.10 kello 10:00. Tilaisuus järjestetään tuttuun tapaan Teams-kokouksena. Voit ilmoittautua mukaan ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumislomaketta voi vapaasti jakaa kaikille kiinnostuneille.

Varaa jo nyt aika kalenteristasi myös marraskuun foorumille, joka järjestetään keskiviikkona 29.11 kello 10. Mikäli tunnet kollegan, joka haluaa pysyä ajan tasalla tulevista foorumeista ja muista Findynetin kuulumisista, hänet voi ohjata liittymään Findynetin postituslistalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@findy.fi.

Findynet Osuuskunnan kokeiluhankkeet

Findynet Osuuskunnan kokeiluhankkeiden tavoitteena on luoda toimivia sähköisen asioinnin ratkaisuja, jotka:

  • Vastaavat aiempaa paremmin ihmisten ja yritysten erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin sujuvoittavamalla asiointia
  • Lisäävät tuottavuutta ja saavat aikaan kustannussäästöjä
  • Vähentävät osapuolten välisiä riskejä
  • Tarjoavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia
  • Parantavat kansallista kilpailukykyä ja turvallisuutta

Hankkeissa ensivaiheen päämääränämme on tuotantoa vastaava pilotti, joka jo itsessään toteutuessaan tuottaa konkreettisia liiketoimintahyötyjä hankkeen osallistujille – tavoite on siis teknisiä kokeiluja olennaisesti kunnianhimoisempi!

Tällä hetkellä etsimme aktiivisesti osallistujia kokeiluhankkeisiin kolmeen eri teemaan liittyen:

  • Vahvistettu eKuitti: Vahvistettu eKuitti on myyjän allekirjoittama digitaalinen todiste, jonka alkuperän aitous, voimassaolo ja muuttumattomuus voidaan varmentaa. Vahvistettava eKuitti toimitetaan myyjän digitaalisesta lompakosta ostajan digitaaliseen lompakkoon ja sieltä edelleen esimerkiksi työantajan digitaaliseen lompakkoon. Tyypillinen käyttötapaus vahvistetulle eKuitille on esimerkiksi tarve toimittaa pysäköintimaksua koskeva kuitti työnantajan matkalaskujärjestelmään. Kokeiluhanketta valmistellaan yhteistyössä Yrityksen Digitalous-hankkeen kanssa.
  • Turvallinen asiointikanava: Turvallinen asiointikanava on lompakoita hyödyntävä ratkaisu, jossa organisaation ja käyttäjän välille luodaan pysyvä turvallinen yhteys. Asiointikanavan avulla, molemmat voivat olla varmoja siitä, että viestin lähettäjä on se, joka sanoo olevansa. Yhteyttä pitkin voi vaihtaa viestejä tai lähettää liitteitä.
  • Alennusperusteet: Alennusperusteiden kokeilussa kerätään yhteen todisteiden myöntäjiä ja hyödyntäjiä kehittämään yleiskäyttöinen tapa myöntää todiste esim. eläkeläis- tai opiskelijastatuksesta ja hyödyntää todisteita alennuksen myöntämiseen.

Kiinnostuitko? Mikäli haluat kuulla lisää kokeiluhankkeista ja siitä kuinka pääsette niihin mukaan, ota yhteys Findynet Osuuskunnan ekosysteemi- ja tarjoomajohtaja Annika Koliin

Seuraa Findynetiä verkossa ja liity mukaan keskusteluun!

LinkedIn: Linkki

Slack: Linkki

Sähköposti: info(at)findy.fi

Lisää kirjoituksia