Findynet Osuuskunta saa valtionavustusta – Kehittää luotettavaa tapaa jakaa tietoja sähköisessä asioinnissa

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Findynet Osuuskunnalle kolmen miljoonan euron valtionavustuksen, jonka avulla rakennetaan kokeiluympäristö itsehallittavan identiteetin luottamusverkosta. Tämän julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Suomen edelläkävijyyttä digitalisaation saralla ja tukea uusien digitaalisten palvelujen syntyä ja investointeja.

Findynet Osuuskunnan tavoitteena on kehittää verkko, joka takaa, että eri palveluntarjoajien kehittämät digitaaliset lompakot ovat yhteensopivia ja toimivat saumattomasti niin organisaatioiden kuin yksityishenkilöidenkin käytössä. Digitaalisten lompakoiden avulla yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat eri asiointitilanteissa jakaa itseään koskevia tietoja luotettavasti ja turvallisesti. Nyt myönnetyn rahoituksen avulla Findynet Osuuskunta pääsee kehittämään yhteistä ja turvallista itsehallittavan identiteetin luottamusverkkoa, jonka avulla voidaan varmistaa tietojen oikeellisuus sähköisessä asioinnissa.

– Olemme todella iloisia saamastamme valtionavustuksesta, jonka avulla pääsemme jatkamaan pitkäkestoista työtä ja rakentamaan yhdessä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa koko yhteiskunnan kattavaa luottamusverkostoa, kommentoi Findynet Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Markus Hautala.

Nyt rakenteilla oleva luottamusverkosto edistää digitaloutta ja ihmiskeskeistä datataloutta. Tämä tarkoittaa sitä, että loppukäyttäjät hallinnoivat omia tietojaan ja voivat itse päättää, mitä tietoja he jakavat itsestään eri tahoille yksityisyyttä suojaavalla tavalla. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi sähköiset kuitit, luottotiedot ja ammattipätevyyden todistaminen.

Findynet Osuuskuntaan kuuluu tällä hetkellä yhdeksän julkisen ja yksityisen sektorin organisaatiota: Kela, Posti, Tietoevry, OP-ryhmä, Nixu, Nordea, Vastuu Group, Finanssiala ja Teknologiateollisuus.

Valtiovarainministeriön tiedote aiheesta löytyy täältä.

Lisätietoja:
Markus Hautala, Hallituksen puheenjohtaja, Findynet Osuuskunta, puh. 040 182 4299, markus.hautala(at)tietoevry.com

Lisää kirjoituksia