Maaliskuun 2024 - Findynet Osuuskunnan uutiskirje

Findynetin verkkosivut uudistuivat

Maaliskuussa julkaistun uudistuksen tavoitteena on ollut tarjota entistä enemmän tietoa digitaalisesta identiteetistä, Findynetin palveluista ja siitä kuinka osuuskuntamme toimii. Olemme pyrkineet tuomaan sivuille kattavasti tietoa digitaalisista todisteista ja niiden tarjoamasta mahdollisuudesta tehdä asioinnista turvallisempaa ja sujuvampaa sekä vähentää liiketoiminnan riskejä.

 

Verkkosivun uudistuksen yhteydessä julkistettiin myös Findyn kokonaisilmeen uudistus. Ilmeen ja sivuston uudistuksessa meitä auttoi digi- ja mainostoimisto Höyry, jota voimme lämpimästi suositella vastaaviin projekteihin. 

Kuulemme mielellämme palautetta sivuista sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. 

Mukaan kokeiluun suostumuksen antamisesta ja hallinnasta?

Sujuvamman ja luotettavamman asioinnin käyttötapauksia kartoittaessamme olemme törmänneet monilla tahoilla tarpeeseen antaa ja hallita erilaisia tahdonilmauksia. Joitakin ratkaisuja onkin jo saatavilla. Esimerkiksi Suomi.fi valtuudet -palvelun avulla henkilö tai organisaatio voi valtuuttaa jonkun toimimaan puolestaan. Myös suostumuksen antamiseen tietojärjestelmien välille on olemassa jokseenkin toimivia ratkaisuja.

Nykyiset ratkaisut eivät kuitenkaan kata kaikkia käyttötapauksia. Erityisen hankalia ovat tilanteet, joissa usean organisaation asiantuntijoiden pitäisi esimerkiksi vaihtaa tietoa keskenään keskustelemalla.

Tartuimme ongelmaan yhteistyössä Tietoevryn kanssa ja hahmottelimme, miten lompakkosovelluksen avulla voisi antaa eri alojen asiantuntijoille suostumuksen vaihtaa itseään koskevaa tietoa. Tietoevryn toteuttamaa Figma-prototyyppiä esiteltiin 7.3. teknologiafoorumissa sekä 21.3. ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumissa. Ekosysteemifoorumissa oli mukana myös Kela kertomassa, miksi aiheen tutkiminen kiinnostaa Kelaa.

Olemme valmistelemassa lompakkosovelluksen avulla annettavan suostumuksen kokeilua, jossa tavoitteena olisi arvioida lompakoiden soveltuvuutta suostumusten antamiseen ja hallintaan. Jos sinua kiinnostaa kokeiluun osallistuminen, ota yhteyttä Annikaan. 

Kiirastorstain teknologiafoorumissa aiheena lompakkorajapinnat

Torstain 28.3. teknologiafoorumissa käsitellään eri tapoja, joilla asiointipalvelu voi pyytää digitaalisia todisteita lompakkosovelluksesta. Aiemmissa foorumeissa esitellyt demot ovat toimineet paljon QR-koodeja skannailemalla, mutta muitakin mekanismeja on olemassa.

Ilmoittautuminen huhti- ja toukokuun Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumeihin on auki

Seuraava ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumi järjestetään keskiviikkona huhtikuun 24. päivä kello 9–10 Teams-webinaarina. Toukokuun foorumi puolestaan järjestetään torstaina 23.5. kello 10–11. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja niihin pääsee mukaan ilmoittautumalla erillisellä lomakkeella.

Toukokuun foorumi on kevään viimeinen, jonka jälkeen seuraava järjestetään kesätauon jälkeen elokuussa. Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumeissa käsitellään ajankohtaisia aiheita ja esitellään lompakoiden ja todisteiden käyttötapauksia.

Lisää kirjoituksia