Alennusperusteet joukkoliikenteessä

HSL, Kela ja Findynet käynnistivät tammikuussa 2024 yhteistyön erityisryhmätodisteiden ekosysteemin luomiseksi. Työ on käynnistetty joukkoliikenteen eläkeläisalennuksen digitalisoimiksella. Hankkeessa pyritään suunnittelemaan sujuva digitaalinen prosessi, jossa Kela myöntää todistuksen eläkeläisen digitaaliseen lompakkoon, jota voidaan hyödyntää HSL:n sähköisessä asiointipalvelussa.

Kohti yleiskäyttöistä ratkaisua

Projektin päämääränä on kehittää yleiskäyttöinen ratkaisu, joka palvelee myös muita erityisryhmiä, kuten opiskelijoita. Findynet Osuuskunta koordinoi hanketta ja toivotamme tervetulleiksi mukaan myös muut toimijat, jotka ovat kiinnostuneita erityisryhmien todisteiden digitalisoinnista.  

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa valitut testikäyttäjät pääsevät kokeilemaan uutta prosessia. Ratkaisun laajempi käyttöönotto on tulee etenemään vaiheittain.

  • Eläkeläistodisteen kokeilu
  • Pilotointi ja ekosysteemin käynnistäminen
  • Ekosysteemin laajentaminen lisäämällä uusia organisaatioita ja ottamalla käyttöön muiden erityisryhmien todisteita

Annika Koli

Ekosysteemi- ja tarjoomajohtaja

annika.koli@findy.fi

Puh. +358 (0)50 506 0642

LinkedIn profiili

Hankkeen yhteenveto

Tavoitteena on digitalisoida HSL:n joukkoliikennevälineissä eläkeläisalennuksen saamiseksi vaadittava eläkeläistodistus.

Hanke käynnistyi tammikuussa 2024. Työ aloitetaan Kelan tarjoaman eläkeläistodistuksen digitalisoinnilla. Sekä Kelalla, HSL:llä että Findynet Osuuskunnalla on kuitenkin yhteisenä tavoitteena ratkaisu jota voidaan laajentaa myös muille erityisryhmille. Lue lisää hankkeesta tammikuun tiedotteesta.

Lue uutinen


Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Luottamus verkossa rakentuu käyttäjien itsensä hallitseman vahvistetun datan varaan. Ota yhteyttä niin kerromme lisää Findynet-hankkeiden mahdollisuuksista organisaatiollesi.

 Ota yhteyttä