Huhtikuun 2024 - Findynet Osuuskunnan uutiskirje

Helsinki

Kokeile itse!

Olemme julkaisseet sivuillemme  kokoelman yksikertaisia demoja, joiden avulla pääset itse kokeilemaan digitaalisia todisteita ja lompakoita käytännössä. Voit hankkia itsellesi vaikka Findyn ystävätodisteen tai kokeilla digitaalisten todisteiden muodostamista suorittamistasi tutkinnoista.

Tutustu demoihin

Tutustu lompakkosovelluksiin

Findynet on osallistunut OpenWallet Foundationin lompakkosovellus- ja todisteagenttivertailun päivitykseen. Vertailu on syntynyt hollantilaisen TNO-tutkimusorganisaation ja Findynetin yhteistyönä, ja se on luovutettu OpenWallet Foundationille, joka on perustanut työryhmän vertailun ylläpitoon. Vertailu esittelee lompakkosovellusten ja todisteagenttien kyvykkyyksiä ja sen tarkoitus on palvella sekä lompakkosovellusta omaan käyttöönsä etsiviä ihmisiä ja yrityksiä että digitaalisten todisteiden myöntämisestä tai vastaanottamisesta kiinnostuneita organisaatioita.

Vertailusta löydät suorat linkit, joiden avulla voit ladata lompakkosovelluksen sovelluskaupasta mobiililaitteeseesi. Suurin osa lompakkosovelluksista ei vielä toimi edellä mainittujen Findynetin demojen kanssa, mutta odotamme yhteensopivuuden paranevan huomattavasti kuluvan vuoden aikana.

Tutustu lompakkosovelluksiin

Toteutuskumppani haussa

Etsimme kumppania toteuttamaan OpenID Federation -standardiin perustuvaa  toteutusta uudelle luottamusrekisterillemme. Vaatimusmäärittely ja tietopyyntö on saatavilla englanniksi alla olevasta linkistä.

Vaatimusmäärittely ja tietopyyntö

Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumi

Ilmoittaudu mukaan kevään viimeiseen ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumin, joka järjestetään torstaina 23.5 kello 10-11.

Huhtikuun foorumissa valtiovarainministeriön Teemu Kääriäinen avasi eurooppalaisia identiteettilompakoita pilotoivan EWC-konsortion toimintaa ja kuulumisia kattavasti. Findynet on mukana EWC-konsortiossa Associated Partner -roolissa.

Löydät sekä ilmoittautumisen toukokuun foorumiin että huhtikuun foorumin tallenteen sivuiltamme.

Ekosysteemifoorumin sivuille

Muista myös teknologiafoorumi

Torstain 18.4. teknologiafoorumi siirrettiin tiistaille 23.4. Kaliforniassa järjestetyn Internet Identity Workshopin vuoksi. Foorumissa teknologiajohtaja Samuel Rinnetmäki kertoi kuulumisia tapahtumasta.

Teknologiafoorumi kokoontuu kolmen viikon välein. Seuraavan kerran foorumi siirretään niin ikään helatorstailta 9.5 pidettäväksi tiistaina 14.5. kello 10–11.

Foorumin verkkosivulla oleva Teams-linkki toimii myös tiistain kokouksissa, vaikka kalenterivaraus näyttäisi kokousajaksi torstaita.

Teknologiafoorumin sivuille

Lisää kirjoituksia