Findynet Osuuskunnan uutiskirje – tammikuu 2024

Joukkoliikenteen eläkeläisalennuksen digitalisointi alkaa

HSL, Kela ja Findynet ovat käynnistäneet kokeiluhankkeen, joka keskittyy alennusperusteisiin joukkoliikenteessä. Kokeiluhanke on lähtenyt käyntiin ensimmäisillä työpajoilla, joissa on työstetty asiakaspolkua, todisteiden tietosisältöä sekä teknologiavalintojen reunaehtoja.

Otamme mielellämme hankkeeseen mukaan myös muita erityisryhmien todisteiden digitalisoinnista kiinnostuneita toimijoita, kuten joukkoliikennepalveluiden tarjoajia sekä organisaatioita, jotka voivat toimia erityisryhmien todisteiden myöntäjinä. Lue aiheesta lisää uutisessa hankkeen käynnistämisestä.

Lue uutinen

Findynetin tarjoamat palvelut

Päämäärämme on mahdollistaa tietojen turvallinen ja luotettava jakaminen digitaalisten todisteiden avulla. Päämäärän edistämiseksi tarjoamme palveluita todisteiden hyödyntämiseksi asioinnissa sekä autamme kehittämään hyödyntämiseen tarvittavia yhteisiä toimintamalleja ja pelisääntöjä. Vuonna 2024 suunnitelmamme on tarjota seuraavia palveluita:

Asiantuntijapalvelut:

  • Todistekartoitukset todisteiden myöntäjille ja hyödyntäjille. Kartoituksen avulla tunnistetaan organisaation mahdollisuudet hyödyntää digitaalisia todisteita. Lopputuloksena syntyy selvitys todisteiden avulla saavutettavista hyödyistä ja tarvittavista toimenpiteistä.
  • Ekosysteemistartin kautta autamme käynnistämään digitaalisia todisteita hyödyntäviä ekosysteemejä. Yhteisessä projektissa määritellään esimerkiksi välitettävien todisteiden tietosisältö, osapuolten roolit ja vastuut, sääntökirjat ja yhteentoimivat teknologiat.
  • Ekosysteemin koordinaattorina voimme varmistaa, että ekosysteemin pelisääntöjä noudatetaan ja ratkaisuja kehitetään jatkuvasti. Voimme myös tarjota asiantuntijatukea koordinaattorille ekosysteemeissä, joissa koordinaattorin rooli on jollain muulla organisaatiolla.
  • Tekninen asiantuntijatukemme auttaa digitaalisiin lompakoihin ja todisteisiin liittyvissä määrittelyissä, teknologiavalinnoissa ja muussa päätöksenteossa sekä ongelmien selvittelyssä.

Tekniset palvelut

  • Todisteagentti on digitaalisten todisteiden myöntämiseen ja hyödyntämiseen tarvittava ohjelma, jonka voit myös hankkia Findynetin kautta.
  • Luottamusrekisterin avulla voidaan varmentaa ekosysteemin toimijat.
  • Voimassaolorekisteristä voi tarkastaa digitaalisen todisteen voimassaolon.
  • Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Voit varata ajan keskustelulle Samuelilta ja Annikalta.

Tutustu palveluihimme

Findynetin teknologiafoorumi järjestetään joka kolmas torstai

Findynetin teknologiafoorumissa käsitellään ajankohtaisia digitaalisen identiteetin aiheita teknologian näkökulmasta.

Vuoden ensimmäisessä foorumissa 4.1. aiheena oli Microsoftin Entra ID todisteagenttina ja Authenticator lompakkosovelluksena.

25.1. foorumissa käytiin keskustelua opintotodisteista. Findynetin toteuttaman minikokeilun avulla voi saada omia opintotietoja vahvistettavina todisteina.

Teknologiafoorumin toistuvan tapahtuman kalenterivaraus ja aineistot löytyvät osoitteesta findy.fi/teknologiafoorumi

Ilmoittaudu helmikuun ja maaliskuun ekosysteemi ja yhteistyöfoorumeihin

Seuraava ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumi järjestetään helmikuun 28 päivä kello 10. Foorumit järjestetään Teams-webinaarina. Voit ilmoittautua helmikuun foorumiin täällä. Myös maaliskuun foorumin ilmoittautuminen on jo auki.

Lue lisää

Lisää kirjoituksia