Toukokuun 2024 - Findynet Osuuskunnan uutiskirje

Luottamusrekisterin hankinta käynnistyy

Viime uutiskirjeessä kerroimme etsivämme kumppania luottamusrekisterin toteutukseen. Saimme useita yhteydenottoja ja olemme käynnistämässä luottamusrekisteriohjelmiston toteutusta yhteistyössä hollantilaisen Sphereonin ja kanadalaisen Northern Blockin kanssa. Projektin lopputuloksena syntyy avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jota luottamusekosysteemien toimijat voivat käyttää osoittamaan, mitkä tahot ovat luotettuja ekosysteemin jäseniä.

Lue tiedote (englanniksi).

Uusia kokeiluja 

Osana todisteagenttien ominaisuuksiin tutustumista ja vertailua olemme tehneet yksinkertaisen demototeutuksen eläketodisteen myöntämiseen ja vastaanottamiseen myös Lissin ID-Wallet Connector -ohjelmistolla sekä Animon Paradym-alustalla. Demot löytyvät osoitteesta https://pensiondemo.findy.fi/, josta on myös linkit toteutusten lähdekoodeihin.

Ekosysteemifoorumi 

Torstaina 23.5 kello 10 kevään viimeisessä Ekosysteemi- ja yhteistyöfoorumissa on mukana Timo Paananen Kelalta ja Ville Käkelä HSL:ltä jakamassa kokemuksia yhteisestä kokeiluhankkeestamme alennusperusteiden digitalisoimiseksi. Ilmoittaudu toukokuun foorumiin ja tule mukaan kuulemaan ensi käden kokemuksia ja keskustelemaan opeista!

Toukokuun foorumi on kevään viimeinen, jonka jälkeen seuraava järjestetään kesätauon jälkeen elokuussa. Voit ilmoittautua jo nyt 28.8 järjestettävään elokuun foorumiin.

Ekosysteemifoorumin sivuille

Teknologiafoorumi 

Findynetin teknologiafoorumin aiheina 14.5. olivat luottamusrekisterin hankinnan edistyminen sekä joukkoliikenteen alennusperusteiden kokeilun tilanne.

30.5. teknologiafoorumissa on tarkoituksena perehtyä uudistuneen eIDAS-asetuksen teknisten määrittelyjen tilanteeseen.

Vielä ennen juhannusta 20.6. järjestetään kevätkauden viimeinen teknologiafoorumi, johon voi ehdottaa aiheita viestillä Samuelille.

Teknologiafoorumin sivuille

Tulevaisuuden digilompakkopalvelut yrityksille webinaari 29.5 

Findynet on mukana YD-hankkeen järjestämässä Tulevaisuuden digilompakkopalvelut yrityksille -webinaarissa 29.5. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti pienille yrityksille, jotka jo käyttävät tai ovat kiinnostuneita käyttämään mobiilisovelluksia yrityksen asioiden hoidossa sekä kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa pääsee kuulemaan tulevaisuuden lompakkosovellusten eri mahdollisuuksista, testaamaan lompakkosovelluksen rautalankamallia ja ideoimaan mihin kaikkeen lompakkosovellukset voisivat yrityksen arjessa tuoda helpotusta. Näin pääset vaikuttamaan tulevaisuuden digipalveluihin!

Pääset ilmoittautumaan tilaisuuteen YD-hankkeen sivuilla.

Uudistettu eIDAS-asetus astui voimaan

Keväällä EU:n parlamentin ja neuvoston hyväksymä uudistettu eIDAS-asetus tuli voimaan 20.5. Uudistuksen tavoitteena on ollut kehittää turvallisia ja luotettavia ratkaisuja omien tietojen hallintaan EU-kansalaisille. Findynet hyödyntää omassa tekemisessää eIDAS-asetuksen mukaisia ratkaisuja ja seuraa tiiviisti kansallisen täytäntöönpanon edistymistä. Voit lukea lisää eIDAS-asetuksen uudistuksesta ja Findynetistä sivuiltamme.

Lue lisää

Lisää kirjoituksia